Single Blog Title

This is a single blog caption

Update 2/11 / Covid-19 update dd 29/10

Update 2/11

Outdoor tennis en padel mag terug in dubbelspel gespeeld worden.

Indoor lessen voor kinderen geboren in 2008 of later mogen terug doorgaan.

Indoor tennis blijft verboden.

Respecteer steeds 1,5 m afstand en alle hygiënemaatregelen.

Keep it safe !

Update 29/10

Gisterenavond werd het ministerieel besluit gepubliceerd i.v.m. de nieuwe maatregelen die de overheid treft in de strijd tegen Covid-19. Tot vandaag volgde tegenstrijdige berichtgeving en hebben we gewacht op duidelijke informatie alvorens ook naar jou te communiceren. We hebben zonet meer duidelijkheid gekregen van de overheidsdiensten en geven hieronder een overzicht van de impact van de nieuwe maatregelen voor tennis en padel. 

Recreatief tennis en padel: indoor en outdoor  

Voor alle leeftijden is indoor tennis of padel verboden, zowel voor enkel- als dubbelspel.Voor jeugd tot 13 jaar (°2008 of later) is outdoor enkel- én dubbelspel toegelaten.Voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar is alleen individuele beoefening van de sport toegelaten. Dit houdt in dat tennis of padel enkelspel (1 tegen 1) wel nog toegelaten is, dubbelspel is verboden.

  Lessen en stages 

Voor jeugd tot 13 jaar (°2008 en later): alle indoor lessen en trainingen zijn verboden, outdoor lessen en trainingen kunnen nog doorgaan.Voor spelers vanaf 13 jaar: alle lessen en trainingen zijn verboden, indoor én outdoor.Outdoor sportkampen en -stages zijn mogelijk, maar enkel voor jeugd tot 13 jaar (°2008 en later) in kampgroepen van max. 50 personen.Indoor sportkampen en -stages voor jeugd tot 13 jaar (°2008 en later) in kampgroepen van max. 50 personen zijn mogelijk mits expliciete toelating van de lokale overheid.  

Competitie

Alle indoor- en outdoorcompetitie voor alle leeftijden gaat niet door.

Nog strengere maatregelen binnenkort?  

De voorbije dagen en uren hebben duidelijk gemaakt dat de maatregelen op elk moment kunnen bijgestuurd of verstrengd worden. De opeenvolging van bijsturingen zorgt voor veel onduidelijkheid, voor een moeilijke organisatie bij clubs en voor veel vragen bij spelers. Wij vrezen echter dat dit de realiteit is waar we nog even mee moeten leven. We gaan 24/7 op zoek naar de juiste antwoorden en zullen hierover zo eerlijk en duidelijk blijven communiceren. Wees intussen waakzaam voor de berichtgeving die in andere media verschijnt, deze bevat vaak ongenuanceerde en foutieve info. Hou er ook rekening mee dat je club of lokale overheden nu reeds bijkomende strengere maatregelen kunnen opleggen.

Keep it safe!  

We beseffen dat dit strenge maatregelen zijn, maar deze zijn broodnodig om de situatie zo snel mogelijk opnieuw veilig te maken voor iedereen. We hopen dan ook dat alle clubs en spelers begrip tonen voor de beperkingen en deze nieuwe maatregelen zeer strikt zullen opvolgen.