Single Blog Title

This is a single blog caption

Versoepeling maatregelen COVID 19 en algemene info

Betreft : versoepeling maatregelen Covid19 en algemene info

Beste tennis- en padelleden,

Beste squashspelers,

Vanaf 8 juni worden de regels verder versoepeld voor het spelen en trainen van padel, tennis en squash. We moeten wel nog de details krijgen van al deze wijzigingen maar we willen nu toch al de grote lijnen naar jullie communiceren.

Ziehier de belangrijkste wijzigingen :

 • Er mag terug indoor gespeeld worden, vanaf 8 juni kan er dus terug gereserveerd worden op terrein 1 en 2, evenals op onze squashvelden.
 • Clubhuis mag terug open gaan mits respecteren van een aantal maatregelen :
  • Al het cliënteel moet zittend plaatsnemen en aan tafel bestellen.
  • Er moet 1,5m afstand zijn tussen tafels.
  • Er mogen maximum 10 personen aan 1 tafel zitten.
  • De horecazaak moet uiterlijk om 1u ’s nachts de deuren sluiten.
 • Competitie zal ook terug mogelijk zijn.
 • Sportkampen en stages met maximum 50 personen zullen terug mogen georganiseerd worden.
 • Kleedkamers en doucheruimtes blijven gesloten.

We keren dus terug naar een “new normal” situatie, we hopen dan ook dat jullie veelvuldig naar ons clubhuis komen voor een drankje en een gezellige babbel.

Verder willen we jullie nog updaten wat Covid19 heeft betekend voor onze club. Het spelen in onze club kwam abrupt tot stilstand op 14 maart en we waren maar gerechtigd de buitenterreinen terug te openen op maandag 4 mei. Om zoveel mogelijk tennisterreinen te kunnen openstellen voor alle leden vanaf de start, werd er dan besloten om met de medewerking van een aantal vrijwilligers (tennisleden) de winterballon zelf af te breken. Hierdoor konden we dan direct starten op 4 mei op 7 terreinen. De nodige maatregelen  (handgels op de terreinen, wegnemen van alle materiaal op de terreinen, automatisch sproeien, …) werden genomen om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen van de tennisfederatie. Bijkomend hebben we in die periode ook reeds maatregelen genomen in ons sanitair :

 • Automatische kranen zijn geplaatst in het sanitair
 • “Tork” materiaal (zeep en papieren doeken) is intussen geplaatst in de plaats van de traditionele drogers.
 • Gel dispenser zal eveneens aanwezig zijn in ons clubhuis

Samen met de minder-inkomsten (geen inkomsten van verhuur squash, van losse verhuur padel, geen inkomsten van ons clubhuis), zal Covid19 toch een negatieve invloed hebben op onze financiële resultaten van ongeveer 15.000€. Als VZW TC Sollenbeemd rekenen we dan ook op de solidariteit van onze leden en hebben we besloten om geen compensatie te doen voor deze periode gezien de meerkosten die we hebben gehad. Als VZW (zonder werknemers) kunnen we ook geen aanspraak maken op een compensatie van de overheid. We engageren ons wel om onze democratische prijzen te behouden voor het volgend winter- en zomerseizoen.

Verder kunnen we melden dat op maandag 8 juni de tennisterreinen T3-4-5 in onderhoud zullen gaan, ze worden terug bespeelbaar vanaf woensdag 10 juni om 17u.

We zullen de komende jaren eveneens de beschikbare gelden verder investeren in onze sportinfrastructuur, meer bepaald in de totale vernieuwing van onze tennisterreinen, wel in een aantal fases om onze investeringen enigszins te spreiden. De eerste terreinen die volledig zullen vernieuwd worden zijn T3-4-5. Het objectief is om dit te doen na afloop van het winterseizoen 2020-2021 en voor de opstart van het zomerseizoen 2021. 

Bij reservatie van terreinen wordt er door tennisvlaanderen nu ook gevraagd om je rijksregisternummer in te geven voor 1 juli. Tennisvlaanderen en AFT (franstalige tennisfederatie) vragen dit om alle spelers op een unieke manier te kunnen identificeren voor wat betreft uitwisseling van gegevens en uitslagen.

We hielden eraan om jullie dit toch al mee te geven.

Uitkijkend naar mooie sportmomenten,

Vriendelijke groeten,

Bestuur TC Sollenbeemd